Winter

bergresort-winterberg-ligging

Bergresort Winterberg Google Maps

.

Winterberg is een belangrijkste toeristische trekpleister, prachtig gelegen tussen de rollende heuvels van het Hochsauerland. Het stadje zelf ligt op een nog relatief sneeuw zekere 670 meter hoogte. Inclusief 11 bijbehorende kleine buurdorpjes telt Winterberg 6000 inwoners.

Direct aan de rand van de stad beginnen de liften van de Skiliftkarussell. Door investering in meerdere, snelle 6 en 8 pers stoeltjes liften heeft Winterberg inmiddels bijna 30 km piste. Winterberg heeft 25 liften over 6 bergen. 3 avonden per week kunt u skien op de verlichte pistes. Alle pistes in Winterberg zijn volledig voorzien van skikanonnen. Zodra de nachttemperatuur onder nul is werken alle liften en kunt u los!

 

Winterberg

Het centrum van Winterberg wordt gevormd door enkele gezellig drukke autovrije straten vol winkels, restaurants, kroegen en cafe’s. Alles op loopafstand van Bergresort! Rondom deze kern vind je volop gemoedelijke hotels en pensions. Winterberg beschikt over meerdere zwembaden en een rodelbaan die ook in de winter is geopend.

763-w1024Skien
Winterberg heeft vele gebieden met bergen waar je vanaf kunt skien. De meest bekende zijn Ruhrquelle, Sohnehang, Kappe, Snowworld ZA?schen, Postwiese Neuastenberg, Langewiese en Skiliftkarussell Winterberg. Vaak zijn er skischolen aan de pistes zelf.

 

 

 

Skilift-Karrusel panoramakaart met alle pistes

 

pastedgraphic-14

Skilift-Karrusel website met info over skien

 

skipas-375

Skipassen info

 

parkeren

Gratis parkeren Winterberg.

 

(Bergresort ligt op 5 min van parkeerplaats P 6).

Langlaufen in het Sauerland
Het bosrijke heuvellandschap dat het dorp Willingen omringt, is gemaakt voor de langlaufsport. Met bijna 100 kilometer aan loipes tussen de 580 en 843 meter, varierend van licht en vlak tot zwaar en steil, zijn kilometervreters van alle niveaus hier niet een-twee-drie uitgegeten.

fe1300d08b565749_a450d7291d349b53

Langlaufen info

Wandelplezier en fietsvertier

Wandelaars kunnen hun hart hier ophalen: keuze te over aan routes die allemaal even adembenemend zijn. Ook met kinderen zijn genoeg routes goed te doen. Bovendien staan langs de routes veel bankjes om even uit te rusten.

In Bergwanderpark Hochsauerland vind je een enorm uitgebreid netwerk aan wegen die je langs het mooiste van de streek voeren. Het aanbod hier is uniek in heel Duitsland! Laat je verder overweldigen door de wonderlijke natuur in Waldpark Helletal. Door naald- en loofwoud wandel je hier langs diepe valleien, steile rotswanden en onstuimige watervallen. Via het ravijn- en bruggen- pad ontdek je de wilde schoonheid van dit landschap, waar de natuur nog onaangeroerd is door mensenhanden.

 

icycle_winterbergFietsers en mountainbikers kunnen zich hier al evenzeer helemaal uitleven. Ook de Bike Arena Sauerland is immers uniek in Duitsland, en Winterberg ligt er middenin. 44 routes met een totale lengte van ongeveer 17000 kilometer wachten hier op de wielrenner, de mountainbiker en ook op gezinnen die er graag sportief op uit trekken!

 


Bikepark winterberg

 

kletterwald-winterberg-4Kletterwald
Heb je zin om te balanceren tussen hemel en aarde? In het Kletterwald Winterberg kun je op een hoogte van tot maar liefst elf meter een prachtig klim en klauterparcours afleggen.

 

 

 

 

 

1453961056activiteiten-winterberg

Kletterwald Winterberg.

 

csm_bewegungsbad_heilbaederv-_12675f9727_e2936bcb60

Zwemparadijs Willingen

 

Panoramabrug
De Panorama Erlebnis- Brucke biedt een combinatie van activiteiten. Klimmen en wandelen gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. In de zomermaanden zie je groene bergen, in de wintermaanden de skieërs en snowboarders onder je de zwarte piste af zien gaan. Het Panorama Restaurant is overigens ook de moeite waard.

 

1200x300_stretch_1200x400_fill_kopfbild2_1

Ertsmijn Ramsbeck

 

druipsteen

Druipsteen grotten

 

430_3_fortfun

Fort Fun

 

warsteiner_brauerei_abfuellung

Warsteiner Brouwerij

 

soest-duitsland

Soest. Top 10 van mooiste middeleeuwse stadjes in Duitsland

 

Meer leuke ideën!

 

Bike-arena

Kupferpfanne. Heerlijke steak eten voor redelijke prijs!

Rodelbaan

Karten Winterberg

Rodelbaan

Kurort “Salzgrotte”

Winterberg uitstapjes

Ski museum Winterberg

Alle grotten in het Sauerland

Zomer in winterberg en omgeving. uitgaan, evenementen, eten, links

Winterberg “Links” naar alle leuke activiteiten in de omgeving

Langlaufen. Loipes Winterberg en omgeving

Pistes Willingen

 

Activiteiten in Winterberg

 • Skieëe
 • Langlaufen
 • Mountainbiken
 • Avonturen brug
 • Klimmen
 • Schaatsen
 • Zwemmen
 • Wandelen
 • Fietsen
 • Wellness
 • Karten
 • Bowlen
 • Rodelbaan
 • Bobbaan
 • Golfen
 • Thema attracties