Zomer!

bergresort-winterberg-ligging

Bergresort Winterberg Google Maps

 

 

Wandelplezier en fietsvertier

Wandelaars kunnen hun hart hier ophalen: keuze te over aan routes die allemaal even adembenemend zijn. Ook met kinderen zijn genoeg routes goed te doen. Bovendien staan langs de routes veel bankjes om even uit te rusten.

In Bergwanderpark Hochsauerland vind je een enorm uitgebreid netwerk aan wegen die je langs het mooiste van de streek voeren. Het aanbod hier is uniek in heel Duitsland! Laat je verder overweldigen door de wonderlijke natuur in Waldpark Helletal. Door naald- en loofwoud wandel je hier langs diepe valleien, steile rotswanden en onstuimige watervallen. Via het ravijn- en bruggen- pad ontdek je de wilde schoonheid van dit landschap, waar de natuur nog onaangeroerd is door mensenhanden.

icycle_winterbergFietsers en mountainbikers kunnen zich hier al evenzeer helemaal uitleven. Ook de Bike Arena Sauerland is immers uniek in Duitsland, en Winterberg ligt er middenin. 44 routes met een totale lengte van ongeveer 17000 kilometer wachten hier op de wielrenner, de mountainbiker en ook op gezinnen die er graag sportief op uit trekken!

 

 

Bikepark winterberg

kletterwald-winterberg-4Kletterwald
Heb je zin om te balanceren tussen hemel en aarde? In het Kletterwald Winterberg kun je op een hoogte van van tot maar liefst elf meter een prachtig klim en klauterparcours afleggen.

 

 

 

 

 

1453961056activiteiten-winterberg

Kletterwald Winterberg

 

csm_bewegungsbad_heilbaederv-_12675f9727_e2936bcb60

Zwemparadijs Willingen

 

Panoramabrug
De Panorama Erlebnis- Brucke biedt een combinatie van activiteiten. Klimmen en wandelen gecombineerd met een fraai panoramisch uitzicht over Winterberg. In de zomermaanden zie je groene bergen, in de wintermaanden de skieërs en snowboarders onder je de zwarte piste af zien gaan. Het Panorama Restaurant is overigens ook de moeite waard.

 

karten

Karten Winterberg

 

1200x300_stretch_1200x400_fill_kopfbild2_1

Ertsmijn Ramsbeck

 

druipsteen

Druipsteen grotten

 

430_3_fortfun

Fort Fun

 

warsteiner_brauerei_abfuellung

Warsteiner Brouwerij

 

1784394_webZomer- rodelbaan
Wie denkt dat rodelen een wintersport bij uitstek is die moet in Winterberg de zomer- rodelbaan eens bezoeken. Via bochten en sprongen leg je in no-time de zevenhonderd meter lange afdaling op deze onbesneeuwde rodelbaan af.

 

 

 

 

Zomer- rodelbaan

 

csm_hillesee-luftbild_angepasst_59f81a377c

Zwemmeertje Nedersfeld

 

soest-duitsland

Soest. Top 10 van mooiste middeleeuwse stadjes in Duitsland

 

parkeren

Gratis parkeren Winterberg.

 

Meer leuke ideën!

Bike-arena

Kurort “Salzgrotte”

Winterberg uitstapjes

Praktische informatie Winterberg

Ski museum Winterberg

Zomer in winterberg en omgeving. uitgaan, evenementen, eten, links

Winterberg “Links” naar alle leuke activiteiten in de omgeving